رپورتاژ آگهی


کاربرد مانومتر اکسیژن چیست؟

مانومتر اکسیژن از پرکاربرد ترین لوازمی است که هم در صنعت کاربرد دارد و هم در پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد، البته پر کاربرد ترین نمونه آن همان نمونه پزشکی است که بر روی کپسول های اکسیژن قرار می گیرد تا خروجی اکسیژن تنظیم و کنترل گردد. این دستگاه با نام رگلاتور اکسیژن هم شناخته می شود که در بیمارستان ها از آن استفاده می کنند تا بتوانند میزان اکسیژنی که در اختیار بیماران قرار می گیرد را کنترل کنند زیرا هر بیمار به میزان مشخصی اکسیژن باید دریافت کند که این دستگاه آن را تنظیم می کند و در صفحه یا همان درجه خود آن را نمایش می دهد. باید بگوییم که اکسیژن گاز اصلی مورد نیاز بدن است که کمبود آن می تواند منجر به مرگ و زیاد شدن آن هم می تواند عوارض شدید داشته باشد به همین دلیل برای ارائه آن به بیماران باید فشار سنجی وجود داشته باشد که این دستگاه با نام مانومتر شناخته می شود. کاربرد های گسترده و مهم این دستگاه باعث شده تا محبوبیت زیادی به دست بیاورد.

اشنایی با کاربرد مانومتر اکسیژن

مانومتر اکسیژن چیست؟

مانومتر اکسیژن دستگاهی است که به کپسول های اکسیژن متصل می گردد و بدون وجود آن نمی توان از کپسول های اکسیژن استفاده کرد و مسلما بیماران هم با مشکل دریافت اکسیژن مواجه خواهند شد. با وجود این دستگاه همواره استفاده از کپسول های اکسیژن در خانه ها هم امکان پذیر است زیرا این رگلاتور دارای پیچ تنظیمی می باشد که با کمک آن اکسیژن خروجی کم و زیاد می شود و بیمار متناسب با نیاز خود اکسیژن دریافت می نماید. این دستگاه دارای یک فشار سنج است که میزان اکسیژن خروجی بر روی آن نمایش داده می شود و پزشکان می توانند با مشاهده آن به راحتی میزان خروجی را تنظیم نمایند تا بیمار دچار مشکلات تنفسی نشود.

این دستگاه به یک وسیله مهم و ضروری تبدیل شده است زیرا تنها با وجود آنها است که می توان از کپسول ها اکسیژن دریافت کرد، آنها به گونه ای طراحی شده اند که بر روی کپسول اکسیژن نصب می گردند و دارای فشار سنج و پیچ تنظیم می باشند. باید در حفظ و نگهداری از این دستگاه بسیار کوشا باشید و آن را به صورت مرتب تمیز کنید و از ضربه خوردن و آسیب دیدن آن جلوگیری نمایید زیرا با نگهداری درست از دستگاه مدت زمان طولانی تری بدون هیچ گونه نگرانی می توانید از آن استفاده کنید.

انواع مانومتر اکسیژن پزشکی

انواع مانومتر اکسیژن وجود دارد اما در کل است دستگاه در دو نوع صنعتی و پزشکی تولید می شود که نمونه پزشکی آن دارای دسته بندی جداگانه ای می باشد بیشترین میزان مصرف را هم دارد. از انواع مانومتر های اکسیژن پزشکی می توان موارد زیر را نام برد:

  1. مانومتر جریان پیوسته؛ این مدل به گونه ای طراحی شده که به صورت یکسره اکسیژن را خارج می کند و تا بسته شدن پیچ اکسیژن خارج می شود.
  2. مانومتر پالسی؛ این نمونه بسیار هوشمند است و زمانی که بیمار در ماسک تنفس می کند دستگاه اکسیژن را خارج می کند.

متفاوت بودن مانومتر های پزشکی به دلیل این است که هر فرد باید به گونه ای اکسیژن دریافت کند مثلا برخی افراد باید به صورت ۲۴ ساعته اکسیژن دریافت کنند که مانومتر جریان پیوسته برای آنها بهترین انتخاب است زیر این نمونه تنها با بستن رگلاتور اکسیژن را قطع می کند و دائمی اکسیژن در حال خارج شدن است. برای افرادی که تنها در زمان های خاص نیاز به دریافت اکسیژن دارند و حجم کمی اکسیژن دریافت می کنند همواره نمونه پالسی گزینه عالی است، مدل پالسی همان گونه که گفتیم هوشمند است و با وارد شدن هوا به داخل دستگاه اکسیژن خارج شده و به ماسک می رسد.

وظایف مانومتر اکسیژن

مانومتر اکسیژن وظایف زیادی را به عهده دارد که همین وظایف خطیر باعث شده تا اهمیت زیادی پیدا کند. از مهمترین وظایف این دستگاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فشار اکسیژن را کم می کند.
  • فشار خارجی را بیشتر می کند.
  • وظیفه تنظیم گاز اکسیژن را متناسب با نیاز بیمار به عهده دارد.

مسلما برای مراکز درمانی و بیماران اکسیژن باید تنظیم گردد به همین دلیل برای انجام این کار مانومتر ها کاربرد دارند یعنی وظیفه اصلی آنها تنظیم اکسیژن است تا بیماران دچار مشکلات تنفسی نشوند و به اندازه ای که پزشک تجویز کرده اکسیژن دریافت نمایند. اگر بخواهیم وظیفه مانومتر های صنعتی را نام ببریم آنها وظیفه خارج کردن گاز مورد نیاز برشکاران و جوشکاران را به عهده دارند در نتیجه با نمونه های پزشکی متفاوت هستند. با وجود این دستگاه می توان به راحتی فشار هوای خروجی را کم و زیاد کرد به همین دلیل این دستگاه در مراکز درمانی به وفور یافت می شود و به صورت حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرد.

اشنایی با کاربرد مانومتر اکسیژن

اجزای سازنده مانومتر اکسیژن

مانومتر اکسیژن همواره دارای بخش ها و اجزای مختلفی می باشد که هر کدام وظیفه ای را به عهده دارند، اجزای اصلی که این دستگاه را تشکیل می دهند عبارتند از:

  1. گیج فشار؛ این بخش حالت دایره ای شکل دارد که دارای عقربه است و همواره میزان اکسیژن موجود در کپسول و فشار خروجی را نمایش می دهد.
  2. فلومتر؛ با کمک این بخش همواره گاز خروجی را تنظیم می کنند.
  3. فشار سنج؛ میزان فشار خروجی با کمک این بخش تنظیم می گردد.
  4. لیوان مرطوب کننده؛ اکسیژنی که در اختیار افراد قرار می گیرد باید با رطوبت باشد تا ریه های آنها خشک نشود به همین دلیل لیوان مرطوب بر روی مانومتر نصب می شود.

اصولا در لیوان های مرطوب کننده مقداری آب مقطر قرار می دهند تا بتواند اکسیژن را به همراه رطوبت خارج کند و تنفس را برای بیماران راحت تر نماید. پزشکان معتقد هستند که اکسیژن تنها به ریه های افراد آسیب وارد می کند زیرا خشک است و خشکی زیاد ریه را بیمار کرده و تنفس برای افراد سخت تر می شود از این رو وجود لیوان مرطوب بر روی مانومتر ها لازم و ضروری است. اجزای این دستگاه اهمیت زیادی دارند و باید همه آنها به درستی فعالیت کنند تا اکسیژن خالص و باکیفیت در اختیار بیماران قرار بگیرد.